Bärmuffins med mördeg
Jo nu var det dags att betala av för äggen igen, så det fick bli lite muffins till moster. Gjorde 2 storlekar Mini & små. Detta recept är från ett riktigt gammalt urklipp i nån tidning. De sitter i början av min första receptsamling om man bortser från gamla bakböcker.
Recept:
ca 10 stora eller 12 små & 12 mini
Mördeg:
30 gram smör
1 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
Smet:
125 g smör
2 ägg
1 3/4 strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk
lite hallon & vitchoklad
Gör så här:
Hacka snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Ställ den kallt.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Tillsätt slutligen smör och mjölk och vänd runt igen tills det blir en slät smet.
Lägg lite smet i botten på varje muffins, lägg i bär och den vita chokladen. Fyll på med mer smet (2/3 av formen), smula över mördeg.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 20-25 min om du gör de stora, ca 15 min för de små och 10 min för ministorleken.
//V
6 kommentarer:
De ser så goda ut och gott med mördeg på toppen!
@hovkonditorn
ja det blir lite annat än bara muffins. Goda som de är eller med lite glass till...:-)
//V
Åhh detta lät ju spännande! Hmm duktiga du är och väldigt inspirerande!
Kramkram
@vardaxlyx
tack, men jag följde bara ett gammalt recept:-)
//V
Dom här ska jag prova till helgen. Verkar så goda och annorlunda.
@Anna-Maria
ja det tycker jag du ska göra:-)
//V
Skicka en kommentar