måndag 23 januari 2012

Semla med Tiramisufyllning

Semla med Tiramisu

En variant på semla som jag tror ska falla mig själv i smaken....gillar ju vanlig Tiramisu (utan Cointreau). Har inte smakat än så jag får återkomma med utlåtandet till efter.

Recept på bullarna hittar du här.

Fyllning:
1 äggula
1 msk socker
125 g mascarpone
1,5 msk starkt kaffe eller espresso
(2 msk Cointreau om så önskas)
smör till stekning
kakao
grädde

Gör så här:
Separera ägget, vispa gulan m sockret. Tillsätt mascarponen och rör till jämnsmet. Blanda kaffet med Cointreau (om man vill ha det annars mät bara upp kaffet). Skär av locket till bullen och gröp ur. Spara inkromet. Skeda i lite kaffe i botten på varje bulle.  Fräs smulorna i smöret och resten av kaffet tills de blivit lite krispiga.  Lägg på lite mascarponekräm i bullarna, pudra kakao, fördela smulorna över krämen och lägg på ytterligare ett lager med mascaropne och kakao. Spritsa en gräddkant, på med locket och pudra över kakao över bullen.

Ska man göra många stora semlor dubblas satsen.

//V

Uppdaterat!
o´hoj detta var gott.....det är ju så här semlor ska smaka:-)

8 kommentarer:

Linda sa...

Mmm ser mumma ut!!

Veropenn sa...

@Linda
Tack:-)
Ja men den här varianten fick tom mig att gilla semlor. Kommer att göras igen!

//V

Vardaxlyx sa...

Ser smarrigt ut =)
kramkram i massor till söta dig!

Veropenn sa...

@vardaxlyx
Tack, de var smarriga:-)
//V

Sweet Passion sa...

spännande variant av semla,mums

Veropenn sa...

@smulansbakblogg
tack, ja det var definitivt mums:-)
//V

Helena sa...

Alltså tiramisusemla - det måste ju vara en av världens bästa uppfinningar! Låter supergott!

Veropenn sa...

@Helena
ha ha ja det är det allt.
//V