Marängsnittar
tänk att lite maräng och choklad kan liva upp en mördegskaka så pass!!! En ny liten favorit på småkaksfatet kan jag lova. Inspiration till den hittade jag här hos Systrarnas Bakblogg!
Recept:
35 gram socker
100 gram smör
150 gram mjöl
Till Marängen:
2 äggvitor
2 dl socker
mörk choklad
Gör så här:
Blanda ihop socker, smör och vetemjöl till en deg, dela i 2 delar och rulla till längder. Lägg dem på papperstäckt plåt, platta till dem och grädda dem ljusgula i 200-225 grader.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.
Strö ut lite choklad på mördegen, bred ut märängsmeten över mördeg och choklad. Grädda i ytterligare fem minuter eller tills marängen stelnat och fått fin färg.
Låt längderna svalna lite, skär dem sedan i snittar (ca 20 st per längd) och ringla över lite smält choklad.
Enkelt, snabbt och gott!
//V
9 kommentarer:
Oj vad fina dina blev! Verkligen en extra lyx med choklad i och på. Mums!
@Systrarna
Ha ha valde väl ut de som gjorde sig bäst på bild. jamen jag är väl lite mer choklad än mandelmänniska så jag tyckte de blev jättegoda. Tack till er!
//V
Vilken fin idé! Gott!
Oj va goda dem såg ut! Du är ju bara såååå grymt duktig!
Kramkram i massor!
@hovkonditorn
Ja de var goda...lagom till kaffet.
@vardaxlyx
tack va snäll du är. men vet inte det är lite lekman i bakandet än? Roligt är det iallafall:-)
//v
ÅH himmel vad gott, låter som en av världens godaste kombinationer! Choklad, maräng och mördegskaka... Magen knorrar av bara tanken <3
@Alexandra
ja det var en lyckad kombination. Själv kan jag tycka att mördegskakor lätt kan bli tråkiga....men här lyftes den rejält! Gott! Tak föt titten!
//V
Vad goda de ser ut, sparas för att testas någon gång i framtiden:)
@Helen
Tack, ja det tycker jag verkligen du ska göra....baka dem!
//V
Skicka en kommentar