söndag 11 december 2011

Strykande Åtgång

Strykande Åtgång

Detta är en blandning mellan fudge och marknadsnougat. Å akta så god den är. Fick detta recept av en tidigare arbetskamrat engång då det vankades julbak. Ett idiotsäkert recept som inte ens jag skulle misslyckas med.....jo jag misslyckades den gången. Den stelnade aldrig! Men den var himmelsk god även om den fick ätas med sked. Numera brukar jag göra den i utförandet ovan, men även i knäckformar för att sen ta ur dem och doppa dem i choklad och dekorera. Då blir de som små praliner. Fina för ögat och goda för munnen.

Recept:
4 dl socker
2 dl grädde
100 g smör
200 g blockchoklad
(100 g mandel för den som önskar)

Gör så här:
Koka i ca 5 min på svag värme under omrörning. Rör till sist i (mandel och) blockchoklad. Rör tills chokladen smält. Häll upp i knäckformar eller i en bakplåtsklädd form. Ställ för att svalna och stelna till. Skär i bitar!

//V

8 kommentarer:

Katarina sa...

Mums, så gott!

Veropenn sa...

@hovkonditorn
mmm den behöver du nog prova. de brukar leva upp till sitt namn:-)

Vardaxlyx sa...

Ser ju fantastisk goda ut!
Massa kramar till dig!

Veropenn sa...

@Vardagslyx
de är goda oxå...prova vet jag!
kram

Emma - Husmor Emma sa...

Brukar göra både marknadsnougat och fudge, så det här måste ju bli supergott!

Veropenn sa...

@Emma
jag tycker den är väääldigt god. Prova och så får vi se om du gillar den oxå:-)
//V

Wesslantjej sa...

Hejsan, hittade precis till din blogg och den är helt underbar! Jag kommer tillbaka:D

Veropenn sa...

@wesslantjej
Man tackar man tackar:-) Du är så välkommen tillbaka!
//V