söndag 25 december 2011

Pepparkaksbrownie

Mosters man fyller år så här på Juldagen. Han gillar ätbara presenter så jag passade på att prova Hovkonditorns recept på Pepparkaksbrownie.....serverade med lite vaniljglass. Kan säga att även om man trodde man var trött på pepparkakor vid det här laget så.....ah Hovkonditorn har överträffat sig själv igen med detta recept. Den var riktigt god! Mosters man fick även en kartong med hans favoriter Birgittabröd.

Pepparkaksbrownie

Recept:
200 gram smör
200 gram mörkchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
100 gram vit choklad
önskad mängd pepparkaksdeg

Gör så här:
Smält smöret på spisen och lägg i chokladen och låt den smälta ner. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner den i smeten och blanda till en jämn massa. Häll upp i en springform (diameter 22 cm)med bakplåtspapper i botten och lite smör o kakao på kanterna. Hacka den vita chokladen och tryck ner i smeten. Ta önskad mängd pepparkaksdeg i små bitar och tryck även ner den i smeten. In i nedre delen av ugnen 12-17 min i 200 grader. Låt stå och svalna lite innan den ställs kallt.

//V

5 kommentarer:

Sockertussen sa...

Jisses vad gott det ser ut =)

God fortsättning!
Kram

Veropenn sa...

@Nellie
Tack o detsamma till dig.
Ja men den var riktigt god....trodde jag var trött på pepparkaka nu men inte den fick ett nytt liv ha ha
kram
//V

Lisa sa...

åh, det ser gott ut! :)

Veropenn sa...

@lisa
ja den får du prova....jättegod!
Tack för titten
//v

Lisa sa...

sv: tack, roligt att höra :)

Ha en fortsatt bra kväll!