Polkagriskakor
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljussirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Skär smöret i tunna skivor, vispa detta poröst med sockret. Tillsätt vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Krossa polkagrisarna (mängd efter tycke och smak, jag tog 140 g till dubbelsats) och blanda ner i degen. Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper med ordentligt mellanrum så de kan flyta ut.
Grädda mitt i ugnen 175 grader tills de fått en gyllenbrun färg och bubblat färdigt.
Betyg: 5 kakor av 5 möjliga
Försvinnande gott!
Tackar Socker och Mirakel för receptet.
3 kommentarer:
Det här är säkert en riktig höjdare, som vi får försöka oss på. Redan är vi mycket förtjusta i Marabous Polka-choklad, och vi kommer definitivt att gilla polka-kakorna också! - Kramar från oss
@Falstaff
ja testa dem de blev en riktig favorit.
Hej . Hur många kakor är det beräknat till i receptet?
Skicka en kommentar