tisdag 25 januari 2011

Polkagriskakor

Polkagriskakor

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljussirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor, vispa detta poröst med sockret. Tillsätt vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Krossa polkagrisarna (mängd efter tycke och smak, jag tog 140 g till dubbelsats) och blanda ner i degen. Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper med ordentligt mellanrum så de kan flyta ut.

Grädda mitt i ugnen 175 grader tills de fått en gyllenbrun färg och bubblat färdigt.

Betyg: 5 kakor av 5 möjliga
Försvinnande gott!

Tackar Socker och Mirakel för receptet.

2 kommentarer:

Gordon sa...

Det här är säkert en riktig höjdare, som vi får försöka oss på. Redan är vi mycket förtjusta i Marabous Polka-choklad, och vi kommer definitivt att gilla polka-kakorna också! - Kramar från oss

Veropenn sa...

@Falstaff
ja testa dem de blev en riktig favorit.