Chokladjitterbugg
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 äggula
Fyllning:
1 äggvita
1 sl strösocker
Gör så här:
Sikta samman mjöl och kakao. Blanda med smör, socker och äggula. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen minst en timma. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till ett tjockt krämigt "raklödder". Kavla ut chokladdegen till en rektangulär platta. Bred över marängsmeten och rulla samman som en rulltårta. Rulla in i plastfolie igen, lägg rullen i frysen en stund så blir det lättare att skära den. Skär i cm tjocka skivor, lägg på bakplåtspapper eller i pappersformar.
In i ugnen i 175 grader och grädda i 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar