tisdag 25 januari 2011

Kanelkakor



Kanelkakor

200g kylskåpskallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
(ev lite x-tra strösocker för att strö över kakorna innan de ska in i ugnen)

Sätt ugnen på 175 grader

Rör ihop smör, mjöl, socker, kanel och salt till en smulig deg. Vira in i folie och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela degen i två delar och kavla ut dem. Måtta ut kakorna i önskad form. Strö över lite strösocker om så önskas innan de ska in i ugnen.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

Tips! Funkar lika bra med kardemumma istället för kanel!

Tackar Socker och Mirakel för receptet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa kakan alla kategorier!!
... ja kanske inte utseendekategorien, men alla andra iaf.
Hälsning från en i juryn.

Veropenn sa...

@anonym jurymedlem
Kan nog vara så att Anders är lite sugen på nya sådana??