Chokladknäcksnittar
250 gram smör
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk ljussirap
Till garnering:
25-50 gram mörkchoklad
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser, häll upp degen på bakbordet och knåda ihop. Dela degen i 2 delar och rulla ut till tjocka rullar som är lika långa som bakplåten. Lägg rullarna på en bakplåtspappers klädd plåt och platta till dem till ca 1 cm tjocklek. Grädda dem i 15 minuter i 175 grader. Låt dem svalna en stund och skär dem i ca 3 cm sneda bitar. När de kallnat ringla över den smälta chokladen.
Tackar "Min goda sida" för receptet.
Betyg: 5 chokladknäcksnittar av 5 möjliga
(trots att de inte var det minsta knäckiga, men riktigt chokladiga)
(trots att de inte var det minsta knäckiga, men riktigt chokladiga)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar