söndag 30 januari 2011

Chokladkladdkaka


Chokladkladdkaka

200 gram choklad 70%
1,5 msk espresso
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör rumstemp.
1 1/4 dl strösocker
1 1/4 farinsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och smält den. Rör ner espresson och vaniljsocker i den smälta chokladen. Ställ åt sidan. Vispa smöret, sockret och farinsockret pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, fortsätt vispa. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, vispa tills smeten är slät.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i chokladsmeten och låt smeten vila i 10 minuter.
Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Rulla 18 st bollar och placera 9 på varje. Platta ej till dem.
Grädda i 10 minuter i 175 grader.

Betyg: mmmm behöver jag säga mer....5 kladdkakor av 5 möjliga.

 
Tack till Min goda sida för receptet.


Inga kommentarer: