Drömtårta
Recept:
3 medelstora ägg
120 gram socker
120 gram mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker luftigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver, sikta och vänd ner det i äggsmeten.
Klä en långpanna 30x40 cm. Bred ut smeten och grädda i 5-7 minuter.
Strö socker över ett annat bakplåtspapper och lägg rulltårtsbottnen på det med ovansidan neråt.
Ta loss pappret.
Smörkräm
Recept:
150 gram smör
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
Vispa smör och florsocker en stund. Tillsätt vaniljsocker o äggulan, vispa tills det blir en jämn och bredbarkräm. Ju mer den vispas ju lösare blir den...så lagom är bäst!
Bred fyllningen över rulltårtan och rulla ihop den.
Receptet på rulltårtan hittade jag i Hembakat nr 5 och smörkrämsreceptet hittade jag hos Systrarnas bakblogg (fast jag tog lite mer vaniljsocker än dem).
//V
3 kommentarer:
Att den var en härlig delikatess som vi njöt mycket av intygas härmed - med tack och kramar - av Falstaffs människor
Rulltårta = mumma =)
@falstaff
det var så lite så...
@vardagslyx
ja men behöver inte alltid krångla till det:-)
//Veropenn
Skicka en kommentar