torsdag 3 november 2011

Spindelkaka

Så här i Halloween tider försökte jag mig på en spindelnätkaka! Receptet hittade jag här hos Malin.

Recept:
250 gram smör
250 gram mörkchoklad
3 dl nybryggt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
4 msk kako
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Skär smöret i bitar och lägg i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg det ihop med smöret. Häll på det varma kaffet och rör till chokladen o smöret smält. Häll över smeten i assistenten och tillsätt äggen. Vispa på medelfart. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta sen ner de torra ingredienserna i chokladsmeten. Kör på låg hastighet så det blandas sakta. Häll smeten i en smord form. Grädda i 60 minuter på 150 grader.

När kakan svalnat breder man först ut hälften av glasyren (recept på den finns nedan) och låter det stelna lite, sen resten. För att göra spindelmönstret spritsas smält vitchoklad i en spiral på glasyren innan den stelnat helt. Drar sen streck med en tandpetare från mitten och utåt.

Leilas Fudge glasyr

Recept:
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad

Gör så här:
Koka upp grädde, mjölk och sirap. Låt svalna något, häll i den finhackade chokladen och rör tills den smält.

Jag använde inte hela satsen till min kaka, tyckte det blev mycket ändå. Den var dock allt för god för att låtas förgås. Så jag spritsade ut den i små formar och hoppas på att den stelnar så den går att äta som praliner.....fast jag gråter inte om jag får äta den med sked heller!!

//V

2 kommentarer:

Katarina sa...

Så fin den blev!

Veropenn sa...

@hovkonditorn
tack!
//V