Vaniljvispsmuffins med hallon & blåbär
I jakten på de ultimata vaniljmuffinsen så gjorde jag ett test med att ha vaniljvisp i smeten. Det funkade fint, de blev ngt mer kompakta men fullt godkända. Visst smakar de vanilj, men jag skulle nog önska en ännu tydligare vaniljsmak, så jakten går vidare.
Recept:
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl Mildas vaniljvisp
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
hallon & blåbär + lite florsocker
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst. Blanda i smör och vaniljvispen. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt (som du först blandat i en bunke) och vänd ner det försiktigt. Fyll formarna till 1/3, lägg i bären och fyll på med mer smet (2/3 av formen).
In i ugnen 175 grader 15-20 minuter.
//V
2 kommentarer:
Verkar riktigt gott!
@maria
Tack o kul att du hittade hit!
//v
Skicka en kommentar