torsdag 16 februari 2012

Fiffirutor

Fiffirutor
(eller Mockarutor och Kärleksmums om du så vill)

Recept:
225 gram smör
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl mjölk
6 3/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Glasyr:
4,5 dl florsocker
6 msk smält smör
3 tsk vaniljsocker
6 msk starkt kaffe
3 msk kakao
3 msk nutella (om man vill)

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken, vänd försiktigt ner i äggsmeten. Sikta mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Vänd ner i ägg och smörblandningen, vänd tills smeten är jämn. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. In i ugnen 15-20 min i 225 grader.
Låt kakan svalna.

Smält smöret till glasyren, blanda i kaffe och övriga ingredienser och blanda väl. Bred över kakan och strö kokos över innan chokladen stelnar.

Om måtten verkar ngt udda så beror det på att jag har anspassat dem för att bli bra i min långpanna.

//V

2 kommentarer:

Gordon sa...

Att dessa är underbart goda intygas härmed högtidligen! - Kramar från Falstaffs människor

Veropenn sa...

@Falstaffs människor
Kul att ni gilla dem! kram tebaks.