Marsipan
Recept:
200 gram mandelmjöl
(egentligen 200 gram sötmandel som ska skållas och mixas, men detta funkade utmärkt)
3 dl florsocker
1 äggvita
ev. lite vatten eller mer florsocker
Smaksättning: 4 msk Xante Cognac eller önskad mängd.
Garnering: Choklad
Gör så här:
Blanda mandelmjöl, florsocker och äggvitan. Tillsätt ev smaksättning, extra florsocker eller vatten för önskad koncistens.
Forma till cigarrer, päron eller annan önskad form. Doppa i smält choklad och låt stelna.
Marsipanreceptet hittade jag hos Söta saker, Tack för tipset!
2 kommentarer:
Men åh vad bra!! Nu kan jag ta fram alla mina 18 tusen påsar med mandelmjöl!!! Kan ju inte göra miljoner macroner...
Tack!!
@Linda
japp funkade ypperligt till marsipan, jag tyckte det blev riktigt god marsipan...inte så där grov som den kan vara ibland!
Skicka en kommentar