söndag 13 mars 2011

Hemmagjord Marsipan

Marsipan

Recept:
200 gram mandelmjöl
(egentligen 200 gram sötmandel som ska skållas och mixas, men detta funkade utmärkt)
3 dl florsocker
1 äggvita

ev. lite vatten eller mer florsocker

Smaksättning: 4 msk Xante Cognac eller önskad mängd.
Garnering: Choklad

Gör så här:
Blanda mandelmjöl, florsocker och äggvitan. Tillsätt ev smaksättning, extra florsocker eller vatten för önskad koncistens.

Forma till cigarrer, päron eller annan önskad form. Doppa i smält choklad och låt stelna.

Marsipanreceptet hittade jag hos Söta saker, Tack för tipset!

2 kommentarer:

Linda sa...

Men åh vad bra!! Nu kan jag ta fram alla mina 18 tusen påsar med mandelmjöl!!! Kan ju inte göra miljoner macroner...

Tack!!

Veropenn sa...

@Linda
japp funkade ypperligt till marsipan, jag tyckte det blev riktigt god marsipan...inte så där grov som den kan vara ibland!