Klassiska Chocolate chips kakor
(fast med Smarties och vit- och mörkchoklad)
Recept:
300 gram choklad (hackad vit- och mörkchoklad och/eller smarties)
140 gram smör
1 3/4 dl socker
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör socker och smör poröst. Rör i ägg och vanlijsocker. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in. Tillsätt den hackade chokladen/smarties och blanda väl.
Rulla små bollar i önskad storlek, lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut till dubbelstorlek). Grädda till gyllenbrun färg i 12-15 minuter.
Frys in eller ät upp allihopa inom 5 dagar :-)
4 kommentarer:
Hade kakorna varit här skulle de inte behöva frysas in. De hade blivit uppätna! - Kramar från oss
@Falstaff & co
nä de kommer nog inte behövas frysas in här heller :-)
Å verkar galet goda, här behövs ingen frys heller.
//Åsa
@Aursa
Jag hann väl inte mer än smaka innan burken var tom....göder ju mina arbetskamrater...men de var helt ok! Tror jag blivit mindre kakmonster sen jag började baka lite mer...tur är väl det iof sig! ha det bra over there!
//V
Skicka en kommentar