söndag 30 oktober 2011

Vaniljfudge

Vaniljfudge

Smaken blev väldigt lik Ryfors fudge, ni vet de där avlånga i gult o brunt papper. Däremot blev inte konsistensen den samma och därför väldigt svår att skära i snygga bitar. Ja vi får se hur domen lyder efter att "testgruppen" på jobbet sagt sitt imorgon!

Recept:
7 dl socker
0,5 dl sirap
50 gram smör
0,5 tsk salt
1 burk kondenserad mjölk
1,25 dl vatten
2 tsk vaniljsocker (minst, jag tog 2 tsk vaniljpulver o 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:
Lägg socker, sirap, smör, salt, kondenserad mjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp blandningen och låt koka tills smeten når en temperatur på 115 grader. Rör om med jämna mellanrum så att det inte kokar fast i bottnen. Ta av grytan från plattan och häll i vaniljsockret. Rör inte om än utan låt blandningen svalna något. Vispa sedan förhand i några minuter så blandningen blir lite luftig. Häll över blandningen i en form 25x15 cm som är klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen kallna helt och skär sedan upp den i lagom stora bitar.

Receptet hittade jag hos hovkonditorn, tack!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Hej! Roligt att du testade detta recept och tack att du länkade till mig!

Veropenn sa...

@hovkonditorn
tack själv för inspirationen!
//V