Tiramisu
Recept:
2 ägg
4 msk strösocker
2 msk amaretto
225 g mascarpone
12 st savoiardikex
1,5 dl starktkaffe
2 msk kakao
Gör så här:
Dela äggen - gulan o vitan i varsin bunke.
Vispa gulorna med sockret till en jämn smet. Tillsätt mascarpone och amaretto (jag uteslöt amaretton) och rör även detta till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten, vänd omkring tills det blir en jämn smet igen.
Doppa undersidan av kexen i kaffet (doppas i max 2 sekunder), kexet ska ej bli genomblött.
Varva kex, mascarponesmeten och kakao. Låt stå i kylen minst en timma innan servering. Funkar fint att göra dagen innan den ska serveras. Pudra över kakao innan servering.
Efter att tiramisun saftat till sig så provade jag att frysa in ngr, vilket funkade alldeles utmärkt. Tinade dessutom ganska fort!
Receptet hittade jag här.
//V
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar