lördag 22 oktober 2011

Chokladsockerkaka ala Eric Lanlard

Ny bok i samlingen, Hembakat av Eric Lanlard. Provade den här chokladsockerkakan som innehåller smält choklad istället för kakao....ja den pôjken vet skillnad på choklad och chokladsmak. Första försöket blev dock platt fall för kakan. Provad som sig bör med en sticka och den verkade torr...men men men vid uppstjälpning så blev det punktering. Inte det minsta torr i mitten och den blev platt. När den svalnat blev den dock som en kladdkaka och gick o äta ändå! Nu körde jag den 10 minuter längre i ugnen och då blev det bra. Lite krämig på sina ställen ändå, men det gjorde den bara krämigt god.

Cake Boys klassiska chokladsockerkaka

Recept:
150 g smör (rumstempererat) plus lite till formen
150 g mörk choklad av god kvalitet
150 g strösocker
5 ägg
150 g extra fint mjöl (jag tog vanligt)
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen.
Smält chokladen över ett vattenbad. 
Vispa smöret och sockret med elvisp tills smeten blir ljus o luftig.
Vispa äggen lätt och tillsätt lite i taget i smörsmeten. Vispa tills smeten är krämig o jämt blandad. 
Sikta i mjöl och bakpulvret och vänd försiktigt ner det. Till sist vänd ner den smälta chokladen. Fyll formen och in i ugnen i  grader (enligt receptet, jag fick dock ha den inne nästan 10 minuter längre). 

Mycket god att äta precis som den är som jag gjorde, annars kan man dela den och fylla med en smörkräm eller ganache.

//V

Tack för boken mamma!


3 kommentarer:

Gordon sa...

Mmmmmums! Det är det säkert! - Kramar

Gordon sa...

Mmmmmums! Det är det säkert! - Kramar

Veropenn sa...

@falstaff
japp det var allt lite mums över den kakan. Mycket choklad....å choklad gillar jag:-)