Med risk för att uppfattas som en stalker till Linda på Tidningen hembakat kommer ytterligare ett av hennes recept. Men tjejen kan sin sak och sprutar ur sig nya recept hela tiden.
Recept:
5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 100 gr hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smuldeg.
Mät upp 3 dl av smuldegen och spara till toppingen.
Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en form ca 28x35cm klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon jämt över kakan. Tryck ner dem något.
Grädda kakan längst ner i ugnen 20-25 min (min ugn krävde ytterligare 10 min på sig så prova er fram).
Låt svalna i formen innan du skär den i rutor.
//V
1 kommentar:
Åh, vad gott det ser ut!
Skicka en kommentar