söndag 13 april 2014

Marshmallowbrownies med chokladkrisp

En jättegod kaka med mycket choklad. Härlig browniebotten, marshmallowsöverdrag och som grädde på moset ännu ett överdrag med chokladkrisp!! Mmmmm Linda på tidningen hembakat gjorde inga misstag när hon komponerade detta recept!

Recept
20-25 bitar om du vill ha små
16 bitar om du föredrar lite större

Botten:
200g mörk choklad
100 g smör
3,5 dl strösocker
4 ägg
1,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

1 påse minimarshmallows ca 280 g

Chokladkrisp
200g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7-8 dl Rice Krispies

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.
Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form ca 20X30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Ta ut kakan och sprid ut marshmallows över den och grädda i ytterligare i 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.
Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice Krispies och rör om. Bred blandningen jämt över den kalla kakan.
Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar, så blir det lättare att skära snygga bitar!

Gör´n bara, den är jättegod!

//V

Inga kommentarer: