söndag 13 april 2014

Snickerskolakaka

Recept:

Botten:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1-2 msk

Kolafyllning:
225 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl salta jordnötter

Topping:
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk smör rumsvarmt

Gör så här:
Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form ca 21x21. Nagga botten med en gaffel. (jag tog en form som var 28x35 så jag tog 1,5 smet av allt)
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min.
Fyllning: Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt upp till 120 grader, rör då och då så att det inte bränner i botten.
Strö hälften av jordnötter över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt kolan svalna. 
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret. Häll chokladen över pajen. Låt den kallna helt och skär sedan i bitar.

Sött & gött precis som det ska va!

//V

ps vi tackar linda på tidningen hembakat även för detta recept.

Inga kommentarer: