onsdag 9 februari 2011

Kladdkaka med Nougattäcke

Kladdkaka med nougattäcke

 1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
2 ägg
100 gram smör
50 gram mörk finhackad choklad
Nougat
smör & kokos till formen

Gör så här:
Smält smör och låt svalna.
Vispa samman socker och ägg med handvisp eller på låg hastighet i assistenten. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker och kako. Tillsätt smör och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner den krossade mörka chokladen i smeten.

Häll smeten i formen som smörats och bröats med kokos. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter eller när kakan inte fastnar på provstickan.

Låt kakan svalna något, hyvla sen över nougat i önskad mängd. När nougaten stelnat är den klar för servering. Och som vanligt görs detta med grädde eller vaniljglass.

Betyg: 4 av 5 kladdkakor
(nougaten drog upp betyget mer än själva kladdkakan, har gjort och ätit godare. de andra fikagästerna tyckte dock mer om den och önskade den vid fler tillfällen)

Tack till Johanna för receptet.

Inga kommentarer: