måndag 16 april 2012

Vaniljmuffins med hallon & vitchoklad


Muffins med Hallon & Vitchoklad
Moster fyller år, givetvis får hon några muffins och Birgittabröd.

Recept:
100 gram smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
hallon sötade med lite flor- och vaniljsocker
riven vitchoklad

Gör så här:
Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken så det svalnar lite fort. Vänd ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
Täck botten på muffinsformen, lägg i några bär och riv över lite vitchoklad. På med mer smet till 2/3 av formen. Grädda i ugnen....Varmluftsugn 175 grader för stora muffins, 200 grader för små muffins i ca 10 minuter. För vanlig ugn lite längre tid (15-20 min) eller höj temperaturen lite.

Smörkräm/Frosting
100 gram smör
135 gram florsocker
90 gram vit- och ljuschoklad.

Gör så här:
Vispa ihop smör och florsocker.
Smält chokladen och tillsätt i "smörröran" och vispa tills den blivit slät.
Spritsa ut på muffinsen.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Så fin! Jag gillar hallon och choklad i muffins!

Vardaxlyx sa...

Mumsfilibaba =) Önskar dig en trevlig dag!
KRAM

Veropenn sa...

@hovkonditorn
ja lite sött och syrligt är en bra kombination. Tack!
@vardaxlyx
tack & detsamma till dig!

//V