söndag 3 juli 2011

Hastbullar

Hastbullar
(bullar bakade med bakpulver istället för jäst)

7.5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
4 tsk bakpulver
150 gram smör
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk

Fyllning
50 gram smör
2 msk strösocker
2 msk vaniljsocker (el lite kanel)

Pensling
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna, dela smöret och blanda samman med mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör hastigt ihop till deg. Fördela degen i 24 Muffinsformar, gör ett hål i mitten och tryck i lite fyllning täck över fyllningen med degen. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min i 250 grader.

Omdöme:
Inte som vanliga bullar, blir nån blandning av muffins och mjukkaka. Inget dumt alternativ att slänga ihop när man lever campingliv utan bakbord och kavel!!!

//semesterfirarn

Inga kommentarer: