Marsipan
Recept:
200 gram mandelmjöl
(egentligen 200 gram sötmandel som ska skållas och mixas, men detta funkade utmärkt)
3 dl florsocker
1 äggvita
ev. lite vatten eller mer florsocker
Smaksättning: 4 msk Xante Cognac eller önskad mängd.
Garnering: Choklad
Gör så här:
Blanda mandelmjöl, florsocker och äggvitan. Tillsätt ev smaksättning, extra florsocker eller vatten för önskad koncistens.
Forma till cigarrer, päron eller annan önskad form. Doppa i smält choklad och låt stelna.
Marsipanreceptet hittade jag hos Söta saker, Tack för tipset!
Men åh vad bra!! Nu kan jag ta fram alla mina 18 tusen påsar med mandelmjöl!!! Kan ju inte göra miljoner macroner...
SvaraRaderaTack!!
@Linda
SvaraRaderajapp funkade ypperligt till marsipan, jag tyckte det blev riktigt god marsipan...inte så där grov som den kan vara ibland!